Tek Şifre İle Tüm Otomasyonlara Erişim Modülü -“hitit @n@ht@r”

Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından tüm bilişim sistemleri altyapısında kullanılmak üzere “hitit @n@ht@r” sistemi kullanıma sunulmuştur.
Söz konusu sistem aracılığıyla Hitit üniversitesi çalışanlarımız, @hitit.edu.tr uzantılı e-posta Kullanıcı adı ve şifresi aracılığıyla;

Servislerine ulaşabileceklerdir.

E-Posta Servisi Nedir?

Üniversitemiz Akademik ve İdari Personellerimiz ile Öğrencilerimizin İnternet altyapısını kullanarak elektronik posta yolluyla haberleşme ortamıdır. Akademik ve İdari personellerimiz @hitit.edu.tr uzantılı e-posta adresleri ile öğrencilerimiz ise @ogrenci.hitit.edu.tr e-posta adreslerini kullanarak www.mail.hitit.edu.tr bağlantısından e-posta Servisini kullanabilmektedirler.


Üniversite Bilgi Sistemi (HUBİS) Nedir?

Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan bu sistemi; öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü ve Akademik Personellerimiz ve Öğrencilerimizin kullandığı internet tabanlı bir bilgi sistemdir.  Akademik Personellerimiz ve Öğrencilerimiz http://www.hubis.hitit.edu.tr/ adresinden sisteme ulaşabilmektedirler.


Dosya İndirme Servisi (FTP) Nedir?

Üniversitemizin lisanslı yazılımlarının ve bilgisayarlarda kullanılan bazı shareware ve freeware programların daha hızlı bilgisayarlarınıza indirebilmeniz için ftp sunucusu kurulumu yapılmıştır. Bu sunucuya personellerimiz ftp://ftp.hitit.edu.tr/ adresinden bağlanarak hitit @n@ht@r yardımıyla ulaşabilmektedirler.


Kablosuz İnternet Servisi (Hitit Wi-Fi) Nedir?

Üniversitemizin mevcut yerleşkelerinde bina içi ve dışı olmak üzere personellerimiz ve öğrencilerimiz için geliştirilen “Her Yerde İnternet” projesi kapsamında kullanıcılarımız, bu hizmetten kendileri için ayrı ayrı oluşturulan (Akademik, İdari, Öğrenci, Misafir, eduroam)  ağ yayın adlarından @hitit.edu.tr uzantılı e-posta adreslerinin kullanıcı adı ve şifrelerini girerek yararlanabilmektedirler.


Akademik Web Servisi Nedir?

Üniversitemiz Akademik Personellerinin, Özgeçmişlerini, Akademik Çalışmalarını, Dersler Hakkında Duyuruları, Makalelerini, Yayınlarını, Üyeliklerini ve Çalışma Alanlarını yayınlayabildikleri bir sistemdir. Akademik Personellerimiz www.web.hitit.edu.tr adresinden sisteme giriş yapabilmektedirler.


Hitit Bulut Sistemi Nedir?

Akademik ve İdari Personellerimizin yanlarında herhangi bir depolama ünitesi olmadan da rahatça hareket edebilecekleri, Üniversitemizin sunucuları üzerinde oluşturduğumuz ilk başta her kullanıcı için 5 GB lık bir alan ile bulut bilgisayar sistemi (cloud computing) www.bulut.hitit.edu.tr adresinden kullanımınıza sunulmuştur.


Arıza Takip Sistemi Nedir?

Üniversitemiz birimlerindeki temizlik hizmetleri, yemekhane hizmetleri, kantin hizmetleri, bina bakım-onarımı vb. hizmetlerde yaşanan sorunların elektronik ortamda tespit edilerek en kısa sürede sorumlulara iletilmesi ve sorunların çözülmesisin sağlanması amacıyla geliştirilmiştir. Personellerimiz www.ariza.hitit.edu.tr adresinden sisteme ulaşabilmektedirler.


Elektronik Belge Yönetimi (EBYS) Nedir?

Üniversitemizde yazışmaların daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılmasının yanı sıra kağıt sarfiyatının azaltılmasına dönük geliştirilen bir sistemdir. Personellerimiz www.ebys.hitit.edu.tr adresinden bu sisteme ulaşabilmektedirler.


BAP ve BEDEK Sistemi Nedir?

Akademik Personellerimizin Bilimsel Araştırma Projelerini ve Yurt Dışı Bilimsel Etkinlik Görevlendirme işlemlerini yapabildikleri sistemlerdir. Akademik Personellerimiz http://www.bapso.hitit.edu.tr/ ve http://bedek.hitit.edu.tr/ adreslerinden bu sistemlere hitit @n@ht@r yardımıyla ulaşabilmektedirler.

Ödenek Takip Sistemi Nedir?

Üniversitemiz satın alma biriminde görev yapan personellere yönelik geliştirilen ödemelerin düzenli ir şekilde takip edilmesini sağlayan bir sistemdir. Personellerimiz http://www.sgdb.hitit.edu.tr/odenek/ adresinden sisteme ulaşabilmektedirler.



HIZLI ERİŞİM