Üniversitemizde “Geleceği Yazanlar” Konulu Android Eğitimi Verildi

Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Türkcell’ in ortak girişimleriyle “Geleceği Yazanlar” konulu Android eğitim etkinliği düzenlendi. Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa COŞAR, Teknik Birimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Öğretim Elemanları ve Öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe eğitimci olarak Türkcell Geleceği Yazanlar Projesi Danışmanı Mehmet ACA katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yrd.Doç.Dr. Mustafa COŞAR, bilgi teknolojilerindeki hızlı gelişmelerle günümüz teknolojisinin mobil cihazlara ve mobil uygulamalara yöneldiğini ve her geçen gün daha da fazla ilerleme sağladığını ifade etti. Bilgisayar Programlama öğrencilerinin de download toplumundan upload toplumuna geçiş sürecinde bu gelişmeleri takip etmeleri gerektiğine değinen Coşar, Bu anlamda Üniversitemizin her türlü desteği ve eğitimleri sunmayı hedeflediğini de belirtti.

Mobil uygulamalara yönelik olan eğitimde, “Geleceği Yazanlar Projesi” danışmanı Mehmet ACA' nın verdiği "Android Programlama ‘ya Giriş" eğitimi Teknik Birimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı öğrencileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Eğitime uygulamalı bir şekilde katılan öğrenciler gün sonunda çeşitli mobil uygulamalar geliştirdiler.

Etkinliğin ardından uygulanan mobil programlama sınavı sonucunda başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.



HIZLI ERİŞİM