Üniversitemizdeki Lisanslı Yazılımlar Artmaya Devam Ediyor

Üniversitemizin Değerli Akademik ve İdari Personeli,
 

Üniversitemizdeki lisanslı yazılımlar her geçen gün artmaya devam ediyor.  Bu yazımlardan yararlanabilmek için Hitit uzantılı e-posta adresi ve parolası ile ftp://ftp.hitit.edu.tr adresine giriş yaparak istediğiniz lisanslı yazımları bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Üniversitemizdeki lisanslı yazılımlar hakkında yardım ve destek almak için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın  bidb@hitit.edu.tr e-posta adresine ve 0364 219 20 00 numaralı telefonuna başvurabilirsiniz.

Üniversitemizde lisanslı olarak kullanılan yazılımlar şunlardır;



Microsoft Word, Excell, Access, Power Point, Outlook: Üniversitemiz akademik ve idari birimleri ile laboratuvarlarımızda, genellikle yazı, grafik, hesaplama, sunum gibi işlemler için kullanılan paket programlardır.

 

 

Microsoft Windows 7, 8, 8.1: Üniversitemiz kampüs anlaşması kapsamında tüm bilgisayarlarımızda kullanılan işletim sistemleridir.


 

Linux İşletim Sistemi: Üniversitemiz sunucularında ve bilgisayar laboratuvarlarında kullanılan açık kaynak kodlu işletim sistemidir.

 


Elektronik Belge Yönetim Sistemi Yazılımı: Üniversite içi yazışmaların daha hızlı ve kolay yönden yapıldığı internet tabanlı bir yazılımdır.





Antivirüs Programı: Üniversitemizde kullanılan tüm bilgisayarları zararlı yazılımlara karşı koruyan yazılımdır.

 




Cad/Cam Programları: Genellikle Üniversitemiz teknik birimlerinde çizim amaçlı kullanılan programdır.

 



Matlab Programı: Sayısal, teknik hesaplama ve matematiksel problemlerin çözümü için kullanılan programdır.

 




Coğrafi Bilgi Sistemleri: Üniversitemiz Harita Kadastro bölümünde kullanılan coğrafi bilgi sistemleri için kullanılan programdır.

 


IBM SPSS Programı: Üniversitemizde istatistiksel eğitim veren bölümlerde ve istatistiksel raporlamaların yapıldığı alanlarda kullanılan programdır.

 




Bayblon Sözlük Programı: Akademik personelimizin bilimsel araştırmalarda, idari personelimizin ise uluslararası anlaşmalarda kullandığı Türkçe – Yabancı Diller sözlük programıdır.

 


ASC Time Tables Programı: Üniversitemiz akademik personelinin ders programı hazırlamak için kullandığı 

 

 

 Adobe Creative Cloud:  Üniversitemizde tasarım ve çizim programı olarak kullanılmaktadır  30 kullanıcılı Adobe ürünler paketi yazılımıdır.

 

 EndNote:Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı'mızca, tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma ve farklı dergi/tez formatlarına göre düzenleme gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecinizde sizlere yardımcı olabilecek programdır.

 

 

Hitit Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı



HIZLI ERİŞİM