Rektörümüz Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Personeli İle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Genel Sekreter Erdal Kanık ile birlikte Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığını ziyaret ederek personel ile bir araya geldi.

Ziyarette bilişim hizmetleri kapsamında yapılan çalışmalar ve mevcut durum hakkında bilgiler veren Bilgi İşlem Dairesi Başkanı İsmail Eker, Üniversitemizin tüm kampüs ve binalarında 200 adet Hitit Wifi erişim noktası oluşturduklarını ifade ederek 10 GB kişisel depolama kapasitesi bulunan Hitit Bulut sisteminin de tüm personelin hizmetinde olduğunu belirtti. Üniversite web sayfamızın 10 milyona yakın bir ziyaretçi sayısına ulaştığını ve Hitit Mobil uygulamasıyla web sayfamıza mobil erişimin de mümkün olduğunu söyleyen Eker, bu kapsamda 413 birim web sayfasının oluşturulduğunu sözlerine ekledi.

Yapmış olduğu bilgilendirmede 2011-2018 yılları arasındaki sunucu istatistiklerine de değinen İsmail Eker, 2011 yılında 11 olan sunucu sayısının 108’e, 3.5 TB olan disk kapasitesinin 133 TB’a, 32 olan çekirdek sayısının da 376’ya yükseltildiğinin altını çizdi. Üniversitemizin çeşitli alanlarda kullanıma açık 26 adet lisanslı yazılımı bünyesinde barındırdığını da belirten Eker, Başkanlık bünyesinde oluşturulan yazılım ekibinin de 33 adet yazılımı Üniversitemize kazandırdığını vurgulayarak bilişim altyapısının güçlendirilmesindeki katkı ve desteklerinden dolayı Rektörümüze teşekkür etti.

Üniversitemiz bilgi işlem ve ağ altyapısını geliştirmeye ve kendini sürekli güncellenmeye devam ettiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise pek çok önemli gelişmenin beraberinde Üniversitemizdeki internet veri hızında 2011 yılına göre %500’lük bir artış sağlandığını söyleyerek Hitit Üniversitesi olarak en başından bu yana kendi kaynaklarıyla kendi yazılımını yazma ve sistemlerini oluşturma hedefiyle yola çıktılarını vurguladı. Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde önemli başarılar elde edildiğinin söyleyen Rektörümüz, Üniversitemize kazandırılan 33 yerli yazılımın çok değerli olduğunun altını çizerek Üniversitemizde gerek altyapısı gerekse alanında uzman personeli ile bilişim çalışmalarının profesyonel düzeyde sürdürüldüğünü vurguladı. 

2011 yılından bu yana çok yoğun bir mesai harcanarak bilişim sistemleri için önemli yatırımlar yapıldığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, 7 yıl içerisinde toplam 27.6 milyon TL’lik bir yatırım yapıldığına dikkat çekti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, zaman mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını büyük bir özveri ile sürdüren ve son olarak daha iyiyi ortaya koyma adına gözden geçirilerek yeni bir tasarımla, tamamen kendi personelimiz tarafından kodlanmak suretiyle oluşturulan yeni web sayfamızdaki gayretlerinden dolayı tüm Bilgi İşlem Dairesi personeline teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM