Üniversitemiz Felaket Kurtarma Merkezi Veri Yedekleme Sistemini Cumhuriyet Üniversitesine Konumlandırdı

İnternetin ve bilişim teknolojilerinin yaygın kullanımı nedeniyle veriler çok hızlı bir şekilde artış göstermektedir. Artan verinin güvenli bir şekilde saklanması ve veri kaybının önlenmesi için veri yedeğinin alınması zorunlu bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu bağlamda Üniversitemiz ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi arasında yapılan protokol dahilinde “Üniversiteler Arası   Kurumsal   Verilerin Coğrafi Yedekliliği Hakkında İş Birliği   Protokolü” imzalanmıştır. Protokol Dahilinde Üniversitemiz Daire Başkan V. Dr. Öğr. Üyesi Hakan KÖR ve Şube Müdür V. Murat DOĞAN Veri yedekleme sürecini başlatmak ve üniversiteler arası faydalı iş birliklerini yaygınlaştırmak adına ziyarette bulundu. 

Üniversitemiz veri yedekleme sürecinin başlatılması yanı sıra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi merkezi kütüphane otomasyonu, turnike geçiş sistemleri ve elektronik hurdaların imha süreci gibi elektronik ve bilişim yönetim süreçleri incelendi ve bilgi alış verişleri yapıldı.

Bu kapsamda, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Ayhan ÖZDEMİR eşliğinde Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Kadir ÖZKÖSE ziyaret edilerek devlet kurumları arasında bu tür veri yedekleme ve diğer bilgi işlem süreçlerini geliştirilmesi konusunda sohbet edildi. Ziyaret sonunda Hitit Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkan V. Dr. Öğr. Üyesi Hakan KÖR verdikleri destek ve bilgi paylaşımları için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Daire Başkanı Ayhan ÖZDEMİR’e teşekkür etti.  Daire başkanı Ayhan ÖZDEMİR ziyaretten duyduğu memnuiyeti dile getirerek bu tür ziyaretlerin daha sık yapılması gerektiği ve üniversitelere bilgi işlem sürecinde farklı bir bakış açısı kattığını belirtti.




HIZLI ERİŞİM