Kütüphanemiz Bir Tık Uzağınızda

Hitit Üniversitesi (HİTÜ) Kütüphanesi, yeni koronavirüs salgını nedeniyle eğitimlerine uzaktan devam eden öğrencilerimize online veri tabanı üzerinden yüz binlerce elekronik kaynakla hizmet sunuyor.

Salgına karşı, gereken tüm tedbirlerin uygulandığı üniversitemizde, akademik ve idari hizmetlerde aksama yaşanmaması için yeni teknolojiler etkin bir şekilde kullanılıyor.

Yeni koronavirüs salgının ortaya çıkmasının ardından yükseköğretimde eğitime ara verilmesiyle birlikte kapatılan Üniversite Kütüphanemiz, öğrencilerimize online veri tabanı üzerinden uzaktan hizmet  veriyor.

Yeni yatırımlarla önemli bir gelişim gösteren HİTÜ Kütüphanesi bünyesinde, yaklaşık 300 bin e-kitap, abone olunan ve 60’a yakın veri tabanı ile ulaşılabilen 48 bin e-dergi ve 5 milyona yakın e-tez ile birlikte 5 milyon 400 bini aşkın elekronik kaynağa, öğrencilerimiz uzaktan erişim sağlayabiliyor.

Öğrencilerimiz ve akademik personelimizin, söz konusu yayınlara uzaktan erişim sağlayabilmesi için, proxy ayarlarını gerçekleştirmesi gerekiyor. HİTÜ Kütüphane Dökümantasyon Dairesi Başkanlığı, "kutuphane.hitit.edu.tr" şeklindeki web sayfası üzerinden uzaktan erişim uygulamasından nasıl yararlanacağına dair bilgi yer alıyor.

Kütüphane Online Veritabanlarına Kampüs Dışından (Proxy) Erişim İşlemleri için tıklayınız.



HIZLI ERİŞİM